İşte 15 dakikada iş kurabileceğiniz Avrupa ülkeleri: Vergi çok düşük

Avrupa’da İş Kurmanın Kolay Olduğu Ülkeler

Ekonomik dalgalanmalar, yüksek enflasyon ve faiz oranları gibi zorluklarla karşı karşıya kalan birçok kişi, iş kurmanın Avrupa’da daha mantıklı olduğunu düşünmeye başladı. Ancak, bu zorluklar ihtimalleri zorlaştırsa da bazı ülkeler girişimciliğe büyük önem veriyor. İşte 2025 yılında iş kurmanın daha kolay olduğu Avrupa ülkeleri:

ESTONYA

Estonya, dijital altyapıya sahip olmasıyla bilinir. E-ikamet sayesinde online şirketinizi kolayca kurabilir ve tüm işlemlerinizi dijital ortamda halledebilirsiniz. Vergi ise kar dağıtıldığında alınıyor ve şirket kurulumu sadece 15 dakika sürüyor.

HOLLANDA

Hollanda, stratejik konumu ve yüksek vasıflı iş gücüyle teknoloji şirketleri için ideal bir ülkedir. %25,8 kurumlar vergisine rağmen, vergi teşvikleri ve destek programları oldukça güçlüdür.

DANİMARKA

Danimarka, iş yapma kolaylığı açısından dünya genelinde ilk sıralardadır. Şirket kaydı online ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir, kurumlar vergisi ise %22’dir. Güven temelli iş kültürü ve esnek iş gücü piyasasıyla öne çıkmaktadır.

İRLANDA

İrlanda, düşük kurumlar vergisi ve dijital altyapısıyla iş kurmak isteyenler için cazip bir ülkedir. Enterprise Ireland, her yıl yüzlerce start-up’a destek vermektedir. Ayrıca İngilizce konuşulan bir ülke olması da avantaj sağlamaktadır.

BULGARİSTAN

Bulgaristan, %10’luk kurumlar vergisi oranıyla Avrupa’da en düşük vergi oranlarından birine sahiptir. İşgücü maliyetleri düşüktür ve şirket kurulumu birkaç haftada tamamlanabilmektedir. Ancak, yolsuzluk riski göz ardı edilmemelidir.

İNGİLTERE

Her yıl 360 binden fazla işletmenin kurulduğu İngiltere, iş kurmak için oldukça dinamik bir pazardır. Online şirket kuruluşu 24 saat içinde tamamlanabilmektedir. Ayrıca, geniş finansman seçenekleri, güçlü hukuk sistemi ve çeşitli vergi teşvikleri sunmaktadır.

Related Posts

Lahmacun, pide, kebap yerken iki kere düşünün! Et hariç her şeyi koymuşlar

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sektöründe yapılan hilelerin önüne geçebilmek amacıyla denetimlerini sıkılaştırarak, gıda ürünlerinde yapılan sahtecilikleri ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık, 13 Mayıs 2025 tarihinde güncellediği listeyle, çeşitli gıda ürünlerinde tespit edilen hileli ürünleri kamuoyuyla paylaştı. Baharatlardan etli ekmeklere, sucuktan peynire kadar pek çok ürünün içeriğinde yapılan sahtekarlıklar, tüketicilerin güvenini sarsıyor. İşte detaylar…

Netanyahu’dan Trump’a Suriye talebi: Yaptırımlar kalkmasın

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geçen ay Washington’a gerçekleştirdiği ziyarette ABD Başkanı Donald Trump’tan Suriye üzerindeki yaptırımları sürdürmesini istediği belirtildi.

İstanbul görüşmeleri, onun atacağı adıma bakıyor: Herkesin gözü Putin’de

Putin’in önerdiği İstanbul görüşmeleri, liderlerin bizzat katılımı sağlanmadığı sürece başlayamadan çökmek üzere. Zelenski “Putin gelmeden İstanbul’a uçmam” derken Trump ise “ilerleme olursa gelirim” dedi. Kremlin ise hâlâ sessiz. Gözler, Rus liderin kararında.

Muğla’da yine paraşüt faciası: Alman turist kayalıklara çakıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde paraşüt faciaları durdurulamıyor. Bu kez de Alman turist kayalıklara çakılarak yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz nisan ayında da iki kişi yaşamını yitirmişti.

ABD’den terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararından memnun olduklarını belirterek, “Bu terör örgütünün silah bırakması medeniyet için bir zaferdir.” açıklamasını yaptı.

Meclis’te gerginlik: DEM Partili vekilin o sözlerine İYİ Partili Çömez’den sert yanıt

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Partili Gülistan Koçyiğit ile İYİ Partili Turhan Çömez arasında tartışma çıktı. DEM Partili Koçyiğit, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından barışı savunmanın suç sayıldığını savunurken, Çömez ise Kandil’den talimat alanlara karşı duracaklarını söyledi.